Klantenservice

Welkom bij de klantenservice BHV Nieswaag. Wij staan klaar om je direct te helpen! Wij zijn op werkdagen van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur. BHV Nieswaag is gevestigd in Barendrecht.

Contact formulier

Je kunt ook een contact formulier invullen via onze contactpagina.

Klantenservice: Maandag om 09:00 weer geopend
phone0180-620028
Stuur een email

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Of bekijk onze veelgestelde vragen

BHV staat voor bedrijfshulpverlening, dit certificaat is voor de hulp die verleend wordt bij incidenten binnen jouw bedrijf. De BHV cursus zorgt ervoor dat jij bent voorbereid in de veiligheid van jou en jouw werknemers, zodat jij in nood situaties te hulp kan schieten.

Bedrijfshulpverlening wordt ook vaak burgerhulpverlening genoemd.

Het doel van BHV’ers is dat letsel en schade zoveel mogelijk wordt voorkomen of wordt beperkt. De Arbowet verplicht dat elke werkgever goed is voorbereid in situaties van nood, zoals bij brand, ontruiming en ongevallen.

De wet is duidelijk op het gebied van BHV, in artikel 15 van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) staat dat elke werkgever zich moet laten bijstaan door een of meer werknemers die door de werkgever zijn toegewezen als BHV’ers BHV cursus en uitrusting dat zij de taken van een BHV’er naar behoren kunnen vervullen.

Een BHV’er of bedrijfshulpverlener bied hulp in geval van nood tot dat professionele hulpdiensten het kunnen overnemen, zoals bij een ongeval, brand of ontruiming.

Volgens de Arbowet artikel 15 moet de BHV’er de volgende taken kunnen verichten:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Het bestrijden en/of beperken van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen
  • In noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf en omgeving.

Een BHV’er is opgeleid om te handelen in nood, een bedrijfshulpverlener kan bijvoorbeeld evacueren, reanimeren en verbanden aanleggen.

In de wet staat niet hoeveel BHV’ers er exact aanwezig horen te zijn in een bedrijf. Het aantal BHV’ers per bedrijf is dus niet exact maar de Arbowet geeft aan dat bedrijven over voldoende BHV’ers moet beschikken op basis van een RI&E. In alle situaties moet er minimaal 1 BHV’er aanwezig zijn.

RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie.

Door de RI&E worden risico’s bepaald. Voor arbeidsrisico’s zoals: Machineveiligheid, psychosociale arbeidsbelasting en fysieke belasting neem je op basis van de RI&E preventieve maatregelen. Je hebt vaak nog te maken met restrisico’s, je kunt op restrisico’s bepalen hoeveel BHV’ers je in het gebouw nodig hebt.

Een boete voor de afwezigheid van een bedrijfshulpverlener is €3.000,00 en dit kan bij herhaling zelfs oplopen tot €9.000,00.

Aandachtspunten voor BHV, EHBO en AED :

  • Een BHV’er moet beschikken over de juiste BHV, EHBO en AED producten
  • Minimaal per BHV'er één keer per jaar een BHV herhaling.BHV herhaling volgen.
  • Een goede spreiding van BHV’ers over verschillende afdelingen en locaties
  • Om een bedrijfshulpverlener te stimuleren kan het bedrijf hem/haar een vergoeding geven voor de extra BHV taken.

Bekijk meer veelgestelde vragen of neem contact met ons op via Bel 0180-620028 of stuur een e-mail.

Onze partners
Oranje kruis Nederlandse reanimatie raad dnv-gl CCV